Højkonflikt skilsmisse

Befinder du dig i en højkonflikt skilsmisse, hvor din partner benytter beskidte metoder? Måske fortæller han løgne om dig overfor jeres barn for at vine barnets sympati?

Læs mere om højkonflikt skilsmisse her og bliv klogere på, hvad du stiller op.

Det er også karakteristisk, at der bliver talt om den anden forælder i skolen.

Herudover kan faderen finde på at sige følgende til barnet: ”Det er din mors skyld, at vi ikke kan komme i Zoologisk have. Hun får alle mine penge, så jeg har ikke råd”.

Faderen kan også sige ting som: ”Det er mors skyld, at jeg bor i sådan en lille lejlighed”. I langt de fleste tilfælde vil ytringerne være løgne.

Altså har faderen ingen hæmningen – mor lyver, mor forhindrer dig i at se mig, mor elsker dig ikke, men er kun ude på at få penge, hun er utro, hun er en luder osv.

Foreningen Far har ifølge rygterne decideret udarbejdet en manual for, hvordan faderen i videst muligt omfang kan udøve psykisk terror på moderen for at få samvær. Også selv om det er hans forældre, der passer børnene.

Det er selvfølgelig vigtigt, at kvinden gemmer alt, hvad der kan dokumentere hans adfærd.

Ikke alle skilsmisser forløber gnidningsfrit

I den ideelle skilsmisse skilles forældrene som venner, bor gerne i nærheden af hinanden, så børnene ikke mister institution, skole eller legekammerater. Og på sigt kan de gå på besøg hos mor eller far efter behov.

Forældrene holder måske også jul m.m. sammen og bedsteforældrene tager også situationen voksent.

Det kan sjældent undgås, at børnene er kede af det i første omgang, men det er altid bedre at blive skilt end at være dårlige rollemodeller som par for børnene. Den med at blive sammen for børnenes skyld holder ikke – børn har ikke glæde af ufred, dårlig stemning osv.

Det er ikke muligt at skjule for børn, hvis forholdet ikke kører. Det er i nogle tilfælde netop skilsmissen, som gør forældrene i stand til at opføre sig som gode, ansvarlige forældre/kammerater.

Ca. 10 % af alle skilsmisser skader børn utrolig meget. Men også den part, som har stillet op til flest psykiske- og/eller fysiske overgreb gennem forholdet.

Få hjælp til din skilsmisse

Jeg er her for at hjælpe dig

Som udgangspunkt ser jeg meget sjældent begge parter i en højkonflikt skilsmisse.

Når det sker, oplever jeg, at luften er så tyk af aggressioner. Det gør ofte, at jeg, som de fleste behandlere, må opgive.

Formålet for faderen er nemlig kun at bevise, at han har prøvet alt.

Som regel er det kvinden i forholdet, jeg ser. Ikke alle kvinder er engle, så der er selvklart også mænd, som med rette kan føle sig forsmået.

Men jeg og mange andre, som arbejder indenfor dette felt, har et generelt indtryk af, at mandens rettigheder så afgjort bliver tilgodeset i langt højere grad end børn og mødres rettigheder og behov.

Desværre ser jeg kun de relativt ressourcestærke kvinder, det skyldes formentligt manglende overskud og økonomi fra mere ressourcesvage kvinder.

Der skal ikke altid to til at danse tango

Jeg har hørt om par, men ikke mødt dem, hvor de begge brugte, hvad man kan kalde beskidte metoder.

I dag ved vi, at udtrykket ”der skal to til en tango” ikke altid holder. Den ene part i et forhold kan godt have, hvad man kunne kalde psykopatiske og/eller narcissistiske træk, uden at den anden part også har det.

Jeg har flere eksempler på kvinder, som bliver gravide inden for de første måneder og på den måde sidder i saksen. Jeg oplever, at de har kæmpet længe for at opbygge en sund forældrerelation.

Kvinder opvokset med fysisk/psykisk vold kan også have sværere ved at gennemskue, hvilket forhold de er havnet i.

De klienter, jeg møder, er typisk kvinder, som er kørt helt ned. De er fyldt med angst for at miste deres barn/børn og er ofte psykisk nedbrudt. De er tilmed også bange for at miste forældremyndigheden, fordi de er så psykisk skadede, hvor han måske er i stand til at fremstå som prince charming i retten.

Sådan karakteriseres en højkonflikt skilsmisse

En højkonflikt skilsmisse er karakteriseret ved, at parterne benytter stort set alle midler, typisk ikke egentlig kriminelle metoder bortset fra injurier, for at svine partneren til.

Der er tale om mænd, som i nogle tilfælde er i stand til også at vende kvindens egen familie mod hende. Mænd som beskylder kvinden for at gå i swingerklub, have sex med dyr, være alkoholiker, overlade barnet til sig selv og ikke mindst at være psykisk syg.

Desværre er kvinderne i nogle tilfælde så nedbrudt på grund af forholdet, at de rent faktisk slås med depressioner. I mine øjne gør det dem ikke dårligere egnet til at være forældre end den affekt prægede måske voldelige far.

Men det bruges mod hende af både ham og i mange tilfælde også det offentlige system. Det sker sjældnere, at systemet lytter til kvinden og sætter ind for at hjælpe hende videre.

Havde din eksmand ret i sin kritik?

Mange af de kvinder, jeg har hjulpet, har været så isoleret. Og derfor har det været sværere for dem at vurdere, om manden rent faktisk havde ret i sin kritik, raserianfald osv.

Jeg ser det som min opgave at realitetsteste det.

Yderligere er det vigtigt, at kvinden forstår, hvordan hun kunne havne i sådan et forhold.

Herudover støtter jeg med juridiske råd. Jeg kan bl.a. rådgive om, hvordan man ikke skal tale i retten eller til sine børn, hvis man skal igennem en forældreegnethedsundersøgelse.

Jeg hjælper med at finde den rigtige advokat, fraråder at diagnosticere den tidligere partner, læser udtalelser igennem m.m.

Det er vigtigt, at kvinden får støtte af så mange som muligt, og min takst er mindre end en advokats, som blandt andet også skal aflønne en sekretær m.m.

Det er heldigvis muligt at nå frem til løsninger, som tilgodeser mor og børnenes behov. Men det kan være svært.

Har du brug for min hjælpe? Kontakt mig endelig.

Jeg står altid klar til at hjælpe dig.

Har du brug for hjælp

Der er hjælp at hente

Jeg kan varmt anbefale at søge flere oplysninger hos Powerkvinderne.dk, som også oplister nogle af de karakteristiske symptomer ved højkonflikt sager.

Powerkvinderne nævner som eksempler, at der bliver rejst sager igen og igen. Ifølge mine erfaringer ca. hver halve år. Mødrene bliver anklaget for mange forskellige ting såsom sengetider, påklædning, løgne og meget, meget mere.

Et problem kan eksempelvis være, at mor rent faktisk mangler penge, så når far ikke afleveret eksempelvis gummistøvler, så står hun mandag morgen uden gummistøvler.

Det er faktisk et helt karakteristisk problem, at barnet eksempelvis ikke får sin yndlingsbamse med hjem til mor. Og så ser personalet det ulykkelige barn, når mor afleverer.

Autorsieret psykolog, sexolog & parterapeut
CVR: 32113060
Telefon: +4528265803
E-mail: kontakt@hannepedersen.dk