Parterapi i København

Parterapeut med mange års erfaring

Jeg er autoriseret psykolog og har arbejdet med parterapi i 30 år og har en 2½-årig efteruddannelse i parterapi og sexologi ved ”Foreningen for klinisk sexologi”, hvor undervisningen overvejende fandt sted på Rigshospitalets Sexologiske Klinik og blev varetaget af specialister derfra.
Min terapeutiske tilgang til parterapi er derfor funderet i teori og videreuddannelse samt mange års praktisk erfaring
For at bestille en tid, kan I ringe til mig på +4528265803. I er også velkomne til at sende en mail, og jeg vil vende retur hurtigst muligt.

Hvad er parterapi?

Parterapi kan hjælpe dig med de problemer, der opstår i dit forhold. Ofte tydeligerer parterapien hvad problemerne i virkeligheden handler om. I nogle tilfælde kan parret have så store problemer med at sætte ord på, hvad de grundlæggende problemer egentlig handler om. Et eksempel er, at den ene part i et forhold bliver irriteret over, hvordan den anden part spiser en appelsin. Ofte vil denne irritationen afstedkomme fra et større problem.

Mere konkret kan der være tale om seksuelle problemer, kommunikationsproblemer, problemer med svigerforældre, utroskab, arbejdsnarkomani, ludomani, jalousi m.m. Ofte kan der også være store uenigheder om opdragelsen af børn særligt stedbørn/bonusbørn. Selv om jeg ikke er børnepsykolog, er jeg også kompetent inden for dette område. Jeg tager kun unge i 17-18-årsalderen i behandling.

Parterapi hjælper hvis den ene har problemer

Parterapi kan også hjælpe, hvis den ene part har et særligt problem eller traume som for eksempel incest, voldtægt, opvækst i en dysfunktionel familie m.m. Som udgangspunkt vil jeg i sådanne tilfælde anbefale, at begge partnere deltager i terapien, fordi det kan øge parrets tæthed og forståelse for hinanden. Dette da den anden part kan følge med i en given udvikling men også supplere med oplysninger. Er der noget der taler imod parterapien, såsom fjendtlighed mellem parterne, anbefaler jeg individuel terapi. Er der tale om en voldelig partner, ludomani, alkoholmisbrug eller andet, som er særlig svært at tale om, er det ofte ekstra vigtigt, at partneren deltager for at sikre, at sandheden kommer på bordet.

Det vil således altid være en fordel at møde op sammen, hvis ikke det handler om ”hemmeligheder”, fordi det kan skabe utryghed, hvis ikke begge har mødt mig. En person i terapi begynder ofte at stille andre krav til sin partner og omverdenen. En sådan forandring kan forvirre eller føre til modstand mod den behandlede partners udvikling. Det er endvidere vigtigt, at partneren orienteres om den bedste støtte til partneren i behandling. Det er eksempelvis en udbredt antagelse, at problemer skal ties ihjel, eller at man bare skal tage sig sammen.

Dansk-udenlandske par

Jeg arbejder også med dansk-udenlandske parforhold, hvor der tales henholdsvis dansk, engelsk eller skandinavisk. Jeg har endvidere et solidt kendskab til særskilte problematikker med opvækst i muslimske miljøer men også et solidt kendskab til andre i nogle tilfælde fundamentalistiske trossamfund. Parforholdsproblemer i dansk-udenlandske parforhold adskiller sig som sådan ikke grundlæggende fra danske parforhold bortset fra, at den udenlandske part ofte oplever ganske store vanskeligheder med at blive optaget i det danske samfund og desværre, ifølge mine klienter, ikke kun på grund af jobvanskeligheder og sprogbarrierer.

 

parterapi i københavn, bringer kærligheden tilbage

Hvordan foregår parterapi?

Den første samtale med et par vil typisk handle om en afklaring af problemet samt forsøg på nærmere indkredsning af årsagen. Det er vigtigt, at begge parter oplever ”kemien” som værende i orden i forhold til mig. Er tilliden og kemien i orden, får parret til opgave at skrive deres livshistorie i punktform. Dette overblik over deres liv, skal have fokus på mulige traumatiske forhold/oplevelser gående tilbage til barndommen.

I forhold til de aktuelle problemer et par har, ser jeg ofte, at der kan drages paralleller til tidligere forhold samt dynamikken mellem forældrene i barndommen. Et forløb vil typisk strække sig over ca. 10 gange med hyppige sessioner til en start.

Hvad kan parterapi?

Parterapi skulle gerne være med til at afklare de grundlæggende problemer, og jeg bruge kan godt lidt at bruge hjemmeopgaver i arbejdet. Det kan eksempelvis være kommunikationsøvelser, øvelser med henblik på at afhjælpe seksuelle problemer, skriveøvelser eller metoder til at genvinde romantikken. Der kan, i forbindelse med disse hjemmeopgaver, fremkomme fortrængte erindringer, som kræver ekstra opmærksomhed. Som udgangspunkt er hjemmeopgaver dog med til at afkorte parterapien. Det skal i den forbindelse også nævnes, at det er vigtigt, at der rent faktisk er tid til at gå i parterapi – det vil sige, at der også er tid til at reflektere hjemme eller udføre anbefalede opgaver.

Gennem den skrevne livshistorie får jeg måske indblik i nogle hemmeligheder, som mine klienter ikke vil have bliver delt. Disse er naturligvis omfattet af min tavshedspligt. Jeg bruger udelukkende livshistorien som hjælpemiddel og arbejdspapir til at give det bedste forløb for mine klienter.

Kan det være for sent med parterapi?

I mange tilfælde kunne jeg have ønsket, at parret var kommet måske to år tidligere, så problemet ikke var så fastlåst. Som hovedregel er det dog aldrig for sent at opsøge parterapi. I nogle tilfælde kan fokus så desværre være at skilles på en ordentlig og værdig måde, hvilket er særlig vigtigt, hvis der er børn involveret.

Artikel

Jeg har for nogle år siden skrevet en artikel med 6 råd til at puste liv i passionen, og som forhåbentligt kan være til inspiration til jeres forhold.

Kontakt

Ønsker I at bestille en tid, eller har I nogle spørgsmål til mine teknikker, er I velkomne til at kontakte mig.

Kontakt mig i dag, hvis i ønsker hjælp til parforholdet med parterapi i København Har i brug for hjælp med forholdet? Kontakt Hanne Pedersen i dag og book en tid til parterapi i København